Naszym nadrzędnym celem jest uzyskanie produktu najwyższej jakości!
Posiadamy fermę produkcji trzody chlewnej, o bardzo wysokim statusie zdrowotnym, spełniającą wysokie wymogi żywieniowe i środowiskowe. To właśnie daje nam pewność uzyskania mięsa pozbawionego wad obniżających jakość, do których należy m.in.: PSE (kwaśne mięso), RSE (jasne, cieknące), DFD (ciemne, twarde, suche), a także przebarwienia mięśni i wyciek .
W związku z tym, iż realizujemy ideę „od pola do stołu”, pozwala nam to ściśle kontrolować każdy etap produkcji i wzrostu zwierząt ,a także czuwać nad prawidłowym procesem uboju, co daje gwarancję pozyskania najwyższej jakości tusz wieprzowych.
W trosce o odpowiednią jakość produkowanych wyrobów wprowadziliśmy m.in. system HACCP, bazujący na Dobrej Praktyce Produkcyjnej i Higienicznej, po to aby dać Państwu gwarancję, że produkt który wybieracie będzie bezpieczny i zdrowy.
Przy produkcji wędlin tradycyjnych nie stosujemy fosforanów, wypełniaczy oraz sztucznych środków konserwujących. Wędliny te peklowane są metodą tradycyjną z użyciem naturalnych przypraw. Uzyskanie charakterystycznej i naturalnej barwy oraz aromatu możliwe było dzięki zastosowaniu tradycyjnego sposobu wędzenia, przy użyciu drewna dębowego, olchowego, bukowego i wiśniowego. Do wyprodukowania jednego kilograma wędlin tradycyjnych wykorzystuje się od 1,2 do 1,4 kilograma mięsa wieprzowego.

